Reparation af vintage-tøj i SkønvirkeHvis du, som jeg elsker at gå i genbrugsbutikker og på loppemarkeder for at finde tøj, så kender du også til at stå med en ny ynglings sag, som bare lige…. skal lægges op, lægges ud , have en ny knap eller skal have repareret et eller andet.

Denne blå top – med knapper i ryggen sidder perfekt på dens nye ejer, men ritzz … den brød sig ikke om at hun bøjede sig frem.

På billedet her -> kan det ikke ses, men når man knapper op, kan skaden ses.

Man kan vælge at lade den være, for den ses som sagt ikke, men stoffer er itu og derfra kan det gå meget mere i stykker.

 

 

 

 

IMG_5604

Jeg startede med at tage knappen af og få fjernet de små tråde, uden at belaste stoffet yderligere.

Knapperne var syet igennem to lag stof uden nogen form for afstivning. Det er sårbart.

 

 

 

IMG_5606

 

 

 

 

 

Men det betød at jeg kunne lægge et lille stykke lærred ind uden det kunne ses. I mangel på tekstillim (og fordi jeg godt kan lide det) valgte jeg at sy det i hånden.

 

 

 

 

IMG_5607

IMG_5609

IMG_5608

Tæt på ser det måske ikke så elegant ud, men på afstand ses reparationen knapt nok (billede herunder)


IMG_5610

 

Så skulle knappen på igen. De øvrige knapper blev knappet og så tog jeg en nål og satte i knaphullet tættest på kanten. Her kommer knappen til at sidde når toppen er på. (Og så lavede jeg lige snyde tricket; toppen forstår åbenbart ikke at indehaverens barm også skal være der, så jeg rykkede knappen en bitte lille smule)

IMG_5611

IMG_5613

Og viola vintage toppen er fin igen. Vil du gerne vide hvor man finder de gode vintage butikker? Så kig hos Cph Treasures her finder du en guide over vintage butikker i København.

Vil du lære at reparere dine vintage-fund? Så hold øje med mine kursuser – det kommer senere på året. Du kan evt skrive dig op til mit lille SkønVirtuelle Magasin, så får du besked når det kommer.