8859025d28b7f5382e5631056e55a26cSå er det tid til vanter igen, og hvis du er den heldige indehaver af et par håndstrikkede vanter kan det være godt at vide, hvordan man kan reparerer dem.

Jeg faldt over disse vanter på nettet og kom til at tænke på mine egne “motorsavs”-vanter, der fik en reparation og samtidig blev opdateret

Morsavs-vanterne er nogen jeg har fået af min ødegårds-nabo, Åke. Det er hans mor, Ellen, der har strikket dem. Ellen var født i slutningen af 1800 tallet og en af de gamle kvinder, som jeg har været så heldig at have i mit liv.

Her er det mine "motorsavs-vanter" der er blevet repareretDisse vanter er strikket fordi Åke manglede nogen vanter, når han betjente motorsaven, derfor fik højre vante en pegefinger.

Åke havde to par og det ene fik jeg lov at arve. De var godt slidt og allerede repareret flere gange, med en god og nogle steder usynlig “stopning” ligesom når man stopper strømper*.

 

reperation af vanter tæt påJeg valgte at stoppe lidt mere og så snuppe nogen lapper, der egentlig skulle være  til et tæppe, og syede dem på. Og så lod jeg nogen af Ellens stopninger være synlige; jeg syntes nemlig de er så smukke.

 

 

 

 

Mine vanter er som nyeVoila! Jeg har nu nogen vanter, som en kær kvinde har strikket, hendes søn har brugt i skoven til sit arbejde og jeg har nu nydt dem i et par år og skal vist snart til at små repererer igen.

Motorsavsvanterne har jeg skrevet om før på Knittingbee.dk og står du og mangler et stoppeæg, så har jeg et til salg (det er vist ret beset en stoppesvamp)

 

 

 

*Stoppe strømper? Ja det er der også film om på youtube!

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]http://www.youtube.com/watch?v=4nY1jTVyBE0[/youtube]